ACECU va retre homenatge als negocis amb més de 50 anys d’història i als expresidents de l’associació. “El comerç de Cullera està més viu que mai”, va assenyalar el president, José Luis Albiñana.

L’Associació de Comerciants i Empresaris de Cullera (ACECU) va celebrar el passat divendres a la nit la I Gala del Comerç de Cullera en l’Hotel Cullera Holiday. A l’acte van assistir més de 100 xicotets empresaris de la ciutat, així com autoritats locals i autonòmiques.

És la primera vegada en la història de Cullera que el comerç celebra un esdeveniment d’aquest tipus i des d’ACECU volgueren aprofitar l’ocasió per retre homenatge a 16 negocis que compten amb més de 50 anys d’història; així com als 5 expresidents de l’associació. El president d’ACECU, José Luis Albiñana, va explicar que “decidírem organitzar aquesta gala per demostrar que el comerç de Cullera està més viu que mai” i va afegir “hem homenatjat a negocis amb una llarga tradició familiar perquè el seu esforç i constància mereixien un reconeixement i, d’altra banda, els expresidents d’ACECU han fet un gran treball per enfortir l’associacionisme local”.

A l’acte va assistir també la secretària autonòmica de Comerç, Rebeca Torró, qui va assenyalar que “és molt important la celebració d’actes que reconeixen la tasca dels comerços amb més de 50 anys”, ja que “el xicotet comerç dóna vida a les ciutats” i també cal valorar el treball dels presidents perquè “l’associacionisme és important, ja que junts es fan moltes més coses”.

També va estar present l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, qui va destacar que darrere dels negocis guardonats “està el bon fer de moltes famílies de Cullera” i respecte als expresidents assenyalà que “hi ha moltes persones que, junt amb ells, han treballat pel comerç de Cullera”. Mayor també reiterà “el suport de l’Ajuntament a ACECU amb totes les iniciatives que afavoreixen el teixit comercial” i animà a “treballar tots junts per ser més grans”.

En aquest sentit el president d’ACECU va voler agrair a l’ajuntament que, per primera vegada, hagen firmat un conveni amb l’associació que dota a ACECU d’una important ajuda econòmica per promoure activitats que ajuden al xicotet comerç.

Els negocis amb més de mig segle de vida que pujaren a l’escenari foren: Administraciones y Correduría de Seguros Gomar, Asesoría Romero, Bar Napoleón, Estanc i Joieria Fede Aparisi, Churrería Michurri, Òptica Piris, Farmacia Peiró de Sant Antoni, Farmacia Grau Riaza, Ferreteria Calabuig, Fesacar, Forn de Pa i Dolços Signes, Siveo, Moda y Hogar Carbonell, José Luis Estilista, Forn Mar i Mar i el Forn Marber.

La coordinadora de la Cambra de Comerç de València, Isabel Galbis, també va assistir a la gala i va dotar amb un xec de formació valorat en 200 € a cadascun d’aquests 16 negocis.

Mentre que, els expresidents que han estat al capdavant d’ACECU foren: Juan Femenía, Jerónomo Pinto, Javier Calabuig, Óscar Pellicer i Quique González. Aquest últim ha sigut el que més anys ha dirigir l’associació, 15 en total. I va desenvolupar accions tan importants com diferents campanyes i fires comercials, cursos de formació, la lluita contra la venda il·legal ambulant, etc.