L’associació va retre homenatge a nou negocis que han superat els 50 anys d’edat.

L’Associació de Comerciants i Emprenedors de Cullera (ACECU) va celebrar divendres passat a la nit la II Gala del Comerç de Cullera. L’esdeveniment, que va tenir lloc a la Sala Santy, va servir per a retre homenatge a nou negocis que han superat els 50 anys d’història.

Els comerços homenatjats van ser Xurreria Cullera, Cafeteria Gelateria Bernabéu, Extintors A. Llorca, Farmàcia Vallet, Forn Artesà Camarena, Giner Maletes i Bolsos, Rellotgeria Julián Martínez, Restaurant l’Alegre (antiga Cafeteria Calpe) i Restaurant Ulises Piga. Molts d’ells van sorgir durant el boom del turisme de Cullera, a principis de la dècada de 1970 i han passat de generació en generació fins avui en dia.

Un centenar de persones entre comerciants, autoritats i representants de diverses associacions van assistir a una nit dedicada al comerç local, entre ells el president d’ACECU, José Luis Albiñana; el sotssecretari de la Conselleria de Comerç, Natxo Costa; el director general de l’Administració Local, Toni Such; l’alcalde de Cullera i diputat de Turisme, Jordi Mayor i la regidora de Comerç de Cullera, Débora Marí.

Per part de les associacions comercials van acudir Juan Motilla, president d’Unió Gremial i José Bernardo Noblejas, membre de la junta de la Cambra de Comerç de València. Aquesta última entitat va lliurar a cadascun dels nou negocis guardonats un xec de formació valorat en 500 euros.

ACECU també va aprofitar la vetllada per a projectar un vídeo que va donar mostra de la seva intensa activitat en favor de la dinamització de les botigues de Cullera, a través de multitud de campanyes comercials (Nadal, Sant Valentí, Dia de la Mare, etc), activitats i música a l’estiu, cursos de formació per a associats, campanyes promocionals en xarxes socials per a donar a conèixer els negocis, etc.

En aquest sentit, José Luis Albiñana va agrair les ajudes públiques que fan possible totes aquestes activitats i va destacar que “Cullera té un comerç local viu i molt fort”. A més, va voler destacar que, malgrat la pandèmia i les dificultats cròniques que sofreix el petit comerç, “ACECU ha continuat creixent aquests últims anys i ja som més de 140 socis”, amb el que s’ha convertit en la principal associació empresarial de Cullera.

No obstant això, el president d’ACECU va aprofitar per a reivindicar davant les autoritats que eren presents que certes plataformes digitals no juguen en igualtat de condicions, al no pagar proporcionalment els mateixos impostos que el xicotet comerç, la qual cosa perjudica greument els empresaris locals. Per això, el president d’ACECU va demanar “que les autoritats prenguen mesures que posen fi a aquesta discriminació”.

D’altra banda, tant el sotssecretari de la Conselleria de Comerç com l’alcalde de Cullera van reconèixer la gran llavor del comerç local en els moments més difícils de la pandèmia i van recordar totes les ajudes públiques que s’han injectat per a promoure la dinamització i supervivència del sector.